Postma zelf

Shoarmalaarzen

uggly shoarmalaarzen
Vormloze, oversized sokken van schapenvacht met een reepje goedkoop rubber eronder. Schoeisel dat elke vorm van stijl, elegantie en charme direct de nek omdraait en meters onder de grond stampt. De shoarmalaarzen die ooit down under zijn uitgevonden en dat continent nooit hadden mogen verlaten.

De shoarmalaars

Uggs. Een soort restproduct van shoarma waar ik me (helaas) al jaren over verwonder hoe dat ooit populair heeft kunnen worden. Het ontgaat me volledig. Waarom zou iemand zich hiermee op straat willen vertonen, ik ga zelf toch ook niet naar buiten op pantoffels? Zeker niet als die zo lelijk zijn dat voorbijgangers er blijvend oogletsel van kunnen oplopen.

Waanidee

Wat me nog het meest verbaast, is dat vrijwel alle vrouwen de shoarmalaars mooi en hip vinden. Of zelfs elegant. Wie heeft ze dat waanidee ingefluisterd? Ze zijn monsterlijk lomp (olifantenpootjes), bieden geen steun (ingezakte enkels), zijn niet waterdicht (dus waardeloos in de winter) en altijd te groot (slof, slof, slof). Herkenbaar?

Rationeel

De meerderheid van de dragers beweegt zich door de straten met x-benen, naar binnen gekantelde enkels en sloffende geluiden. Naast een risico op voetschimmel blijkt uit diverse onderzoeken en gezond verstand: ze zijn gewoon slecht voor je voeten. En als dat nog niet genoeg is: Bastiaan van Schaik was er twee jaar geleden al klaar mee. Maar goed, wie €200,- voor pantoffels neerlegt en er vervolgens mee naar buiten gaat zal weinig oog hebben voor rationele bezwaren.

Woord van het Jaar

Hoe fantastisch zou het zijn wanneer het ineens niet tof meer is om met uggs gezien te worden? Een denigrerende omschrijving kan daarbij helpen, daarom wil ik de term shoarmalaarzen alvast voordragen als inzending voor ‘Woord van het Jaar‘ – met hoop op wereldfaam en een notering bij Van Dale. Wellicht komt er dan toch nog een eind aan die schapenterreur op straat.

Toegift

Ali Osram legt ‘t nog één keer uit:

6 thoughts on “Shoarmalaarzen

  1. Absoluut niet ALLE vrouwen zijn gecharmeerd van Uggs, ik ken er een hoop die er niets van moeten hebben. In Rotterdam stonden ze rijendik om lelijke pantoffels uit de outlet te slepen.

    Wil je mooie schoenen? Koop dan Louboutins. Of gewoon een leuk paar laarzen bij Van Haren. Van leer. Of gelijkende stof. Iets dat in ieder geval laat zien dat je naast een mooi figuur, mooie voeten en leuke benen, ook nog smaak hebt. Uggs scoren op al die vlakken een vette onvoldoende.

Comments are closed.