Meer privacy-opties in Foursquare

BadgesBadgesBadgesOf Please Rob Me er iets mee te maken had staat nergens, toch is bij Foursquare nog eens goed nagedacht over privacy. Sinds dinsdag bieden ze gebruiks meer opties om te bepalen welke informatie wordt gedeeld met welk deel van de buitenwereld.

Specifieker

De oude instellingen bij Foursquare lieten voor de privacy-fetisjist behoorlijk wat te wensen over. Er bestonden diverse scenario’s waarin iemands locatiegegevens onbedoeld tóch werden gepubliceerd. Met de nieuwe instellingen komt daar een eind aan. Je kunt nu veel specifieker aangeven hoe je je locatie wilt delen. Hiervoor is de instellingenpagina uitgebreid. Belangrijkste nieuwe opties: niet worden genoemd in checkins van vrienden, en de mogelijkheid af te zien van Mayorships.

Foursquare privacy-instellingen

Uitleg

Naast de invoering van verbeterde instellingen is ook aan voorlichting en documentatie gedacht. Foursquare heeft een pagina toegevoegd die ingaat op het onderwerp privacy en een pagina die duidelijk toelicht wat de verschillende privacy-instellingen op de site precies betekenen.

Oja: anoniem ‘mergen’ afgeschaft

In tegenstelling tot de verbeterde opties rond het delen van locatiedata, is een stukje anonimiteit binnen Foursquare zelf vandaag opgeheven. Vanaf nu staat onder elk ‘merge’-verzoek (verzoek tot het samenvoegen van dubbel aangemaakte locatie) de naam van de persoon die het verzoek heeft ingediend. Superusers zijn dus niet langer anoniem wanneer zij dergelijke verzoeken indienen:

Naam superuser onder merge-verzoek.

One thought on “Meer privacy-opties in Foursquare

Comments are closed.