— erwinpostma.nl/blog

Een probleem waar ik veel bloggers tegenwoordig mee zie worstelen, is het maken van interessante lijstjes. Gelukkig weten we daar alles vanaf, en kom je met deze tips een heel eind:

Verder lezen...

Interessante video voor iedereen die Skyfall heeft gezien, en voor iedereen met algemene interesse in verlaten industrieel erfgoed of vergane glorie.

Verder lezen...

Wie kent 'm niet?
Na die ronduit genante Zwarte Piet is het nu tijd voor de Sinterklaas van Albert Heijn. Op zich is de eerste indruk van deze Sint al een stuk beter. Mijter op het hoofd klopt qua vorm opmerkelijk goed, ook het gewicht is met 80 gram aan de stevige kant (de Piet was grofweg even groot maar lichter). Hoopgevend. Toch is het niet allemaal positief. Storender dan het afwijkende (kom, we noemen het ‘modern’) kleurthema vind ik het cartooneske gezicht van deze Sint. Dat is mijn volledig subjectieve oordeel, kan en wil het verder niet onderbouwen. Openscheuren die handel!

Verder lezen...

Zo blij als deze dwergen zul je er zelf niet van gaan kijken.
Het is snel duidelijk waarom deze guitige dwergjes lachen. Twee druiven hoog en 50 cent per stuk: kansloos duur. Je voelt je ook eigenlijk al bekocht voor je hebt afgerekend. Ronde poppetjes, zelfde silhouet voor Sinterklaas en Zwarte Piet; weinig indicatie dat de fabrikant onder het folie verschillen heeft aangebracht in de vormpjes. Wat me wel fascineert aan deze dingen: het Grote Boek is een beetje los tegen de Sint aangetekend, alsof hij het op z’n voeten draagt.

Verder lezen...

Choco Sint+Piet van Kruidvat
Naar aanleiding van een ingezonden tip: de eerste dubbeltest. Iedereen ziet van een kilometer dat hier iets aan de hand is: vreemd puntmutsje bij de Piet en de ‘houding’ van beide figuurtjes is hetzelfde. Rara. Folie zit daarentegen redelijk ‘ok’ om de figuren heen, bovendien de eerste met duidelijke branding (Friedel). Veilig traditioneel kleurthema op de Piet (maar wel in vier verschillende kleurencombo’s verkrijgbaar, kudos), redelijk geloofwaardige Sint ook. Eens zien hoe breed de genenpoel van deze figuren onderhuids is.

Verder lezen...

AHminiSint
Tja. Dat ziet er niet al te florissant uit. Toch moet ik me inhouden, je mag kleintjes niet pesten omdat ze klein zijn. Nee wacht, deze Wel omdat ze raar zijn; die gezichtjes slaan echt nergens op zo. Wat zijn dit überhaupt voor vormpjes? Pionnen? Baboesjkas? Geen idee. En er zitten dus maar liefst vier van die schele buttplugjes in een zakje. Bon. Misschien valt de inhoud mee.

Verder lezen...

Ook niets te verbergen? Dacht ik al. Heb je thuis gordijnen?

Verder lezen...

Poldermanga met Sinterkerst
Kiek ‘m shinen met z’n blije bakkes. Sinterklaas met een twist… Dit is bijna poldermanga, die ogen lijken direct uit het Verre Oosten geïmporteerd. Opmerkelijke keuze. Omdat deze Sint er verder uitziet als een ‘echte’ Sinterklaas, kan ik die ogen door de vingers zien. Afwerking van de verpakking is bovendien prima, de voortekenen zijn goed. En toch: appearances can be deceiving – gaat deze Klaas de verwachtingen wel waarmaken?

Verder lezen...

DekaMiniKlaasjes
Ja, zo klein had ik ze ook nog niet eerder gezien. Centimeter of 6, 7 lang, zowel Pieten als Klazen. Komen verpakt in zakjes zoals ook chocolademuntjes worden geleverd. En knikkers. Anyhow, het idee is leuk maar als de verpakking iets zegt over de inhoud heb ik weinig hoop voor deze. En dat blijkt terecht. Freakshow!

Verder lezen...

chocolade Klaas-trio
Gezellig, een setje. Drie poppetjes maar liefst. Kan in één keer, zou ook per stuk als schoen-dingetje kunnen. Geeft door de verpakking een wat luxer gevoel ook. Poppetjes niet afzichtelijk, wel een wat algemene vorm. En geen verschil tussen Klazen en Pieten – hebben we geluk? Zou dit dan eindelijk een Sinterklaashaas zijn?

Verder lezen...